Inloggen

speed-creative tijdens Ambtenaar 2.0 aanstaande vrijdag

  Astrid Rutten-Steijns
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 214
  Door Astrid Rutten-Steijns 1507 dagen geleden Reacties (3)

  Aanstaande vrijdag faciliteer ik in een dubbele workshop een speed-creative rondom een vraagstelling die zich gaat toespitsen op het voortbestaan van het Ambtenaar 2.0 netwerk. Jullie hulp vraag ik om de vraagstelling verder aan te scherpen zodat die helder, uitdagend en concreet gaat worden en we vrijdag met een eerste plan van aanpak het weekend in kunnen!
  Voorbeelden van de vraagstelling:
  1) hoe kunnen we als netwerk echt een vuist maken?
  2) hoe wordt het netwerk een logische place-to-be?
  3) hoe komen we aan financiering om het netwerk body en kracht te geven?
  4) hoe krijgen we ambtenarenen instanties bereid om geld en menskracht te leveren?

  5).......

  6).......

  Een goede,stevige vraagstellling is de basis vooor een goede sessie, dus jullie reacties zijn belangrijk en waardevol voor vrijdag!! Dank je wel voor het meedenken!
  Groet, Astrid

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Astrid Rutten-Steijns
    Astrid Rutten-Steijns 1505 dagen geleden

    En dit wordt de vraagstelling:

    Hoe oefenen we als huidig netwerk invloed uit zodat ambtenaren en overheidsorganisaties zich committeren aan taken en financiering ten behoeve van het nieuwe programma Ambtenaar 2.0

    Wordt vervolgd.....

    • Astrid Rutten-Steijns
     Astrid Rutten-Steijns 1506 dagen geleden

     Hallo Dirk Jan, dank je wel voor je reactie; ik weet inderdaad niet precies hoe het zit met de structuren die je noemt maar wat bij mij blijft hangen is dat als gevolg van het stoppen van de financiering jullie als vaste krachten niet meer bij het programma betrokken kunnen worden. Als gevolg daarvan verliest het netwerk zijn kracht en enthousiasme. Die functie moet overgenomen worden door iets anders. Erik jacobs heeft het initiatief genomen om daar een vervolg aan te geven.Mijn sessie wil ik daar graag op laten aansluiten. Het gaat mij er vooral om dat we een manier moeten zoeken waardoor het netwerk kan blijven voortbestaan, ook zonder de financiering van het programma. Daar wil ik de vraagstelling voor de sessie dan ook op toespitsen. "het vuist" maken is prikkelend bedoeld natuurlijk, hoewel....

     Ik zit vrijdag eerst met de HPO-workshop en na de pauze eeen dubbele workshop voor deze sessie.

     (heb het nog druk ;-))

     Groet, Astrid Rutten-Steijns (zus van....,maar dat wist je vast al!)

     • Dirk Jan van der Wal
      Dirk Jan van der Wal 1506 dagen geleden

      Hallo Astrid,

      Ik denk dat het goed is om onderscheid te maken tussen het programma, het netwerk en (ook nog eens) de stichting. Wat er nu staat te gebeuren is dat het programma Ambtenaar2.0 haar financiering verliest.

      Naast dat programma heb je ook nog het netwerk en de stichting Ambtenaar2.0. Doel van de stichting is o.a. het faciliteren van het netwerk. Doordat in alle drie dezelfde personen betrokken zijn is dat onderscheid niet altijd duidelijk.

      Ik ben van mening dat het stoppen van het programma een grote vergissing is, voor de businesscase wordt niet breder gekeken dan de eigen kostenplaats lijkt het wel. Het netwerk is ontstaan vanuit het programma maar kan ook op eigen benen staan. dat zal niet makkelijk zijn want we missen dan wel een paar vaste krachten.

      Je eerste vraag zou ik graag anders formuleren: hoe kunnen we als netwerk invloed uitoefenen. We gaan niemand onder dreiging iets opleggen toch? ;-)

      Welke workshopronde zit je?

      Dirk Jan van der Wal

      bestuurslid stichting Ambtenaar2.0

     Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers