Deelnemers

Deelnemers

Stel hier als deelnemer je vragen aan de organisatie en ontmoet je mede-deelnemers

Geslaagd lustrumevent

  Marie Louise Borsje
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 600
  Door Marie Louise Borsje in de groep Deelnemers 2020 dagen geleden

  Wil je nog even nagenieten van de Ambtenaar 2.0 Dag? Of was je er niet bij en wil je een idee krijgen wat er deze dag gebeurde? Onder Terugblik vind je de foto's, storify's en presentaties. 

  De Ambtenaar 2.0 Dag werd bezocht door zo'n 600 mensen. Zij konden deelnemen aan 4 workshoprondes. De workshops werden druk bezocht. Al na de eerste ronde kwamen mensen enthousiast naar buiten. Het ontmoeten van mensen met dezelfde drijfveren, maakte de dag een feest van herkenning. 

  Ronald van den Hof gaf in zijn keynote een beeld van de veranderende samenleving. Dat gaat een impact krijgen op het functioneren van de overheid. Daarover moet (liefst snel) het gesprek gevoerd gaan worden. De netwerksamenleving gaat steeds meer zelf regelen. Hoe gaat de overheid om met toezicht, vermindering van belastingopbrengsten? 

  Sara Jane Deputter vertelde over de aanpak van webcare bij haar ministerie (Federale overheid). En hoewel zij gelooft in verandering en een betere overheid, kreeg ook zij te maken met terugslag: Een burnout. Binnen het netwerk van Ambtenaar 2.0 een veel voorkomend verschijnsel. Wellicht geeft het zien van zoveel mensen met dezelfde ambitie een steuntje in de rug. 

  Mart de Kruif liet vanuit Defensie zien wat het betekent om te werken aan de publieke zaak. Het draait om het 'dienen'. Ook mensen die geen ambtenaar zijn, gaven aan dat dit is waar zij trots op zijn: de publieke zaak mógen dienen.

  Het Huwelijk 2.0 was een spektakel. Kees Jansen en Erica Pierik gaven elkaar het ja-woord en pasten direct hun profiel op Faceboek aan. Tijdens het huwelijk werd een huwelijkssymbool geprint met een 3D-printer. Op Facebook stelden zij allerlei regels en tradities ter discussie. Buiten de trouwzaal konden mensen meekijken via streaming en meelezen via Twitter. 

   

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers