Deelnemers

Deelnemers

Stel hier als deelnemer je vragen aan de organisatie en ontmoet je mede-deelnemers

Provincie Brabant gastheer Dag van de Ambtenaar 2.0 2015

  Marie Louise Borsje
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 3762
  Door Marie Louise Borsje in de groep Deelnemers 1500 dagen geleden Reacties (1)

  De locatie en datum voor de Dag van Ambtenaar 2.0 2015 zijn bekend: Op vrijdag 9 oktober zijn we te gast in het provinciehuis Brabant in Den Bosch.

  In 2009 zagen we bij het programma Ambtenaar 2.0 dat er steeds meer mensen lid werden van de website Ambtenaar 2.0.  Nieuwsgierig geworden naar de mensen achter de avatars wilden we een bijeenkomst organiseren. Budget was er niet, dus dan maar zonder. BMC in Amersfoort was onze eerste gastheer. Zij boden ons workshopruimtes en regelden een goede lunch en borrel mét bitterballen. De leden van het netwerk verzorgden de workshops. En dat bleek een geweldig succes. We zien dat het op de Dag van Ambtenaar 2.0 draait om contact leggen en leren van elkaar. En hoewel het dus niet niets kost (de gastheer draagt de kosten voor de catering), lukte het ons om deze formule tot nu toe ieder jaar weer neer te zetten. Zo volgden Seats2Meet in Maarsen, provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam en provincie Zwolle. En vorig jaar zetten de gemeente Lelystad, het waterschapshuis Zuiderzeeland en het provinciehuis Flevoland hun deuren voor Ambtenaar 2.0 Dag open.


  De Ambtenaar 2.0 Dag heeft inmiddels ook een broertje/ zusje in de vorm van #DEFNET, Defensie in de netwerksamenleving. Een dag die op vergelijkbare wijze, met dezelfde formule als de Ambtenaar 2.0 Dag, wordt georganiseerd door het ministerie van Defensie.
  Dit jaar zijn we dus welkom in de provincie Brabant. Wederom een prachtige locatie. Het provinciehuis is net gerenoveerd en er is een nieuw collegeprogramma met grote ambities voor vernieuwing/ verandering van werkwijze van de overheid. Samen met de provincie en het netwerk gaan we er een indrukwekkende, inspirerende en leerzame dag van maken.  

   

  Organisatie

  De Dag wordt georganiseerd door leden uit het netwerk Ambtenaar 2.0. Er wordt vooral gewerkt via de Pleio-groep Organisatie Ambtenaar 2.0 Dag. De werkzaamheden bestaan uit:
  - verzamelen workshops
  - programma opstellen
  - keynote speaker regelen
  - contact met bedrijfsvoering provincie over logistieke zaken
  - beheer inschrijvingen
  - beheer website
  - opstellen persbericht
  - webcare, community managment
  - op de dag zelf hebben we wat mensen nodig die de gasten zouden willen ontvangen.

  Mocht je interesse hebben om mee te helpen, laat dan hieronder je reactie achter of stuur een tweet of DM naar @A20dag
    

  Workshops gezocht

  De opzet van de dag is:

  Opening

  Workshopronde 1
  Workshopronde 2

  Lunch

  Workshopronde 3
  Workshopronde 4

  Sluiting met keynote en borrel.

       

  Wil je een workshop geven op de Dag van Ambtenaar 2.0, dan kun je die aanmelden via twitter met vermelding @A20dag Om je een idee te geven wat we zoeken, kun je hier kijken voor het aanbod van 2014.

  Als leidraad hanteren we de volgende 'regels':    

  - De workshop heeft een relatie met Ambtenaar 2.0 onderwerpen. 'Wij, de overheid' is daarbij het leidende thema. Onderwerpen die daarbij horen zijn bijvoorbeeld: Open Overheid; Open Data; werken in de netwerksamenleving; dialogen; online samenwerken; designthinking; Getting Things Done/ Slimmer Werken; innovatie openbaar bestuur; zwermorganisaties; technologische ontwikkelingen en gevolgen daarvan voor de overheid.

  - De workshops worden gegeven om niet. Liefdewerk dus. 

  - Workshops mogen gegeven worden door zowel ambtenaren als niet-ambtenaren

  - Workshops van liefst een uur. Twee uur is bespreekbaar 

  - Onze ervaring is dat commerciële verhalen niet worden gewaardeerd door de deelnemers. Een niet-commerciële presentatie van een bedrijf kan natuurlijk wel. 

   

  Inschrijving

  Je kunt je binnenkort inschrijven via deze site. Om deel te nemen is 'hart voor de publieke zaak' een vereiste, niet of je wel of geen ambtenaar bent. Het programma zal naar verwachting in de derde week van september compleet zijn.    

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Ad Koolen
    Ad Koolen 1494 dagen geleden

    Wij willen/kunnen wel 2 workshops verzorgen, 1 vanuit www.dcwc.nl en 1 niet commerciële vanuit Compumatica.com

    ad.koolen@compumatica.com  /  ad@dcwc.nl 

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers