Deelnemers

Deelnemers

Stel hier als deelnemer je vragen aan de organisatie en ontmoet je mede-deelnemers

Brabant volop in beweging naar een nieuwe overheid

  Marie Louise Borsje
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 1233
  Door Marie Louise Borsje in de groep Deelnemers 1424 dagen geleden


  Gedeputeerde Christophe van der Maat over de Ambtenaar 2.0 Dag

  Wat maakt Brabant nu zo'n uitstekende gastheer voor Ambtenaar 2.0?

  "In Brabant zijn we volop in beweging naar een nieuwe overheid. We zijn steeds meer een facilitator, initiator en brengen partijen samen om initiatieven op gang te krijgen. Dat vraagt om een organisatie die in staat is om netwerken, met een bestuur dat naar buiten treedt en ambtenaren die midden tussen allerlei actoren staan en daar snel in kunnen schakelen. Ik ben blij dat ik me in mijn portefeuille bezig mag houden met organisatie-ontwikkeling. Laat mij mijn tanden maar zetten in de uitdaging om de overheid beter, leuker en meer 2.0 te maken met collega’s die zekerheden los durven te laten om nieuwe initiatieven te ontplooien en op zoek te gaan naar opdrachten waar ze zichzelf in kunnen uitdagen. Al vanaf mijn eerste dag hier als gedeputeerde zeg ik tegen collega’s: heb je een goed idee, laat het me horen, blijf niet hangen in de veiligheid van de organisatie, maar biedt je capaciteiten en kunde aan. We hebben initiatiefrijke ambtenaren nodig die over de grenzen van hun organisatie heen kijken."

  Als je het programma bekijkt, welke workshop zou je dan niet willen missen en waarom?

  "Persoonlijk ben ik wel erg benieuwd naar de workshop van Ferdi Jansen en Frans Rewijk die vertellen over de manier waarop zij zich uit deze wereld van Dikke Stront hebben weten los te vechten en besloten alleen nog maar voor Vette Shit te gaan. Ik heb Ferdi en Frans meegemaakt in de tijd dat ik ‘Jonge ambtenaar van het jaar was’ en weet dat ze bevlogen een kunnen vertellen! Ik hoop dat hun verhaal andere overheidsprofessionals na laat denken de dagelijkse werkelijkheid en ze zich laten inspireren om de regie van hun leven en loopbaan weer in eigen hand te nemen. Maar als oud-ambtenaar bij de gemeente Dordrecht ben ik natuurlijk ook benieuwd naar de workshop van Victor Rouppe van der Voort die vertelt over de manier waarop Dordrecht de bewoners vanaf het begin heeft betrokken bij de herinrichting van het Vrieseplein. Bewoners zijn daar echt mede-eigenaar van het resultaat en dat vind ik een mooi voorbeeld. Keuze genoeg in het programma volgens mij!"

  Stel het is 9 oktober 18:00, wat hebben de deelnemers meegenomen over Ambtenaar 2.0 in Noord-Brabant?

  "Ik hoop eerlijk gezegd dat we niet alleen de ambtenaren hebben getroffen die zich al uitgedaagd voelen door de 2.0-gedachte. Ik hoop dat ook de sceptische collega’s van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om heel even te ruiken aan de mogelijkheden die een netwerkorganisatie hen biedt: het gaat er niet meer om waar je werkt, maar wat je doet. Laat die gedachten binnenkomen en bedenk wat jij ermee kunt doen. En ik hoop dat deelnemers ook vooral elkaar hebben opgezocht en ook echt met elkaar in contact komen. Hoe meer je vernetwerkt, des te belangrijker wordt het dat je kernachtig nadenkt over waar je over vijf jaar wilt staan."

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers