Deelnemers

Deelnemers

Stel hier als deelnemer je vragen aan de organisatie en ontmoet je mede-deelnemers

Bedankt allemaal!

  Marie Louise Borsje
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 132
  Door Marie Louise Borsje in de groep Deelnemers 1469 dagen geleden

  Elkaar ontmoeten, of het nu een weerzien is of een eindelijk IRL, daar gaat het bij de Ambtenaar 2.0 Dag om. Dat bepaalt ook meteen de sfeer van deze dag. Het is een ongegeneerd: 'Ken ik jou niet ergens van?'
  Voeg daarbij de wijze waarop deze dag tot stand kwam. Gewoon vragen of mensen willen bijdragen en je krijgt een mooi gevarieerd programma. Uit verschillende reacties die we nu al gekregen hebben, lezen we dat er mooie contacten zijn gelegd.   

  De terugblik komt nog. Er zijn foto's gemaakt, storify, er was webcare, er zijn filmpjes gemaakt. Er wordt gevraagd door deelnemers naar de presentaties. Die moeten ook nog worden opgevraagd. Verder nog: bedankbrieven, evaluatie en alles wat handig was netjes opbergen voor een volgende keer.

  Wat inzichten die ik graag met je wil delen:

  - Als je aangeeft wat je zoekt aan workshops dan blijven de meeste mensen daar keurig binnen. Niemand wil voor aap staan. Dus je kijkt als workshopleider heel goed of het past. Levert dat geen missers op? Natuurlijk wel, maar dat valt weg tegen alles wat goed gaat. Hoeveel regie is er nu echt nodig? 

  - De organisatie van deze dag. Met een klein team hielden we in de gaten of er gedaan werd wat gedaan moest worden. Daarnaast waren er heel veel mensen die een klein stukje van die taken op zich namen. Iedereen gaf aan: 'ja maar ik heb eigenlijk niks gedaan.' Dat is nou precies wat de bedoeling was. Als je iets doet wat heel dicht bij je ligt, voelt het niet als een taak. Zou dat in je werksituatie ook kunnen? Benoem de taak en laat iedereen doen waar hij/zij goed in is?

  - We kregen terug dat de dag zo goed georganiseerd was. Dank, dank. Heb je gezien wat het werk was? Brabant had de logistiek geregeld: broodjes, koffie, borrel, zaalopstelling, bewegwijzering. Het netwerk regelde het programma, informatie aan deelnemers en workshopleiders en deed de inschrijfbalie. Geen al te heftige evenementorganisatie. Niemand verwacht luxe of tierelantijnen. Doen we dus ook niet. 
  Hier en daar bleek de zaalindeling niet te kloppen. Dus... handen uit de mouwen en het was opgelost. Wel een beetje praktisch blijven.  

  - Er waren ambtenaren en mensen met hart voor de publieke zaak. Heb je het verschil gemerkt? We werken aan hetzelfde. In het Ambtenaar 2.0 netwerk zijn ze allemaal welkom.

  Alle deelnemers en alle workshopleiders bedankt voor jullie bijdrage aan de zesde Ambtenaar 2.0 Dag. We hebben het met elkaar weer iets neergezet om trots op te zijn.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers