Solliciteren met Social Media

Laatst bijgewerkt op 2761 dagen geleden door Marie Louise Borsje

Solliciteren met Social Media
Online de arbeidsmarkt veroveren

De krant napluizen, op sollicitatiesites zoals Monsterboard.nl en Intermediar.nl kijken en sollicitatiebrieven schrijven is tegenwoordig niet meer voldoende om een baan te vinden. Social Media neemt een steeds prominentere plaats in op de arbeidsmarkt. Wil je een beter inzicht in de mogelijkheden die het internet biedt en hoe je dit kan inzetten? Kom dan naar de workshop ‘Solliciteren met Social Media’!

Je CV op Linkedin of een video-CV op YouTube zetten, solliciteren via Twitter en Personal Branding op Internet zijn mogelijkheden in de huidige Web 2.0 wereld. Dit wordt steeds belangrijker om jezelf te laten zien aan headhunters of toekomstige werk- of opdrachtgevers. De workshop ‘Solliciteren met Social Media’ geeft inzicht in de mogelijkheden van de hedendaagse internet toepassingen en hoe je deze zelf zo goed mogelijk kunt inzetten om je doel, in dit geval het vinden van een nieuwe baan of opdracht, te bereiken. Je krijgt een inleiding over de nieuwe ontwikkelingen op het internet en de mogelijkheden die Social Media kan bieden bij het zoeken naar ander werk. Veel werkgevers kijken bij een sollicitatie eerst als voorselectie naar je ‘Internet Profiel’, voordat je wordt uitgenodigd.


Max Janssen – trainer
Max Janssen heeft zich in de afgelopen vier jaar gespecialiseerd in Web 2.0, Social Media en Het Nieuwe Werken. Hij geeft hierover workshops, voornamelijk bij de (Rijks)Overheid in het kader van Ambtenaar 2.0. Tijdens de workshop ‘Solliciteren met Social Media’ laat hij zien hoe het huidige internet kan worden ingezet bij het zoeken en vinden van een nieuwe baan of opdracht en bij het presenteren van jezelf op verschillende platformen. Daarnaast geeft hij inzicht in de ‘do’s en don’ts’ van Social Media.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers