Navigatiemenu

Versimpelen: organiseren zonder gedoe

Laatst bijgewerkt op 2447 dagen geleden door Marie Louise Borsje
Wij maken dingen vaak onnodig ingewikkeld. En dat geeft gedoe bij het maken van plannen en uitvoeren van projecten. Bij versimpelen kijk je bewust heel simpel naar een project, waardoor je bij de essentie terecht komt, er helderheid ontstaat, en je actie kunt gaan ondernemen. Hierdoor komt je project weer in de flow en bereik je gemakkelijker (en leuker) je doel.
 
De 'energydrains' binnen een project vallen altijd in één van de volgende categorieën: geld, tijd, regels, mensen, jijzelf of complexiteit (de combinatie en wirwar van alle factoren). Door te focussen op de kern van een project en van daaruit te kijken naar (creatieve) alternatieven, zet je die energydrains om in energieboosts. Je kunt Versimpelen in alle fasen van een project. Versimpelen zorgt voor een vliegende start en trekt vastgelopen projecten weer vlot.
 
Tijdens de workshop gaan we snel en praktisch aan de slag met het versimpelen van projecten.

 

Jan Peter Bogers is organisatie- en projectadviseur, spreker en trainer. Hij houdt zich bezig met werkinnovatie en sociale innovatie, het komen tot visie en het omzetten van visie naar actie. Sinds jaar en dag is Versimpelen zijn levensmotto.
 
In mei 2013 komt het boek Versimpelen uit. Het biedt de theorie achter Versimpelen en vooral heel veel tools & trics en sprekende voorbeelden. Praktisch en meteen toepasbaar.

 

@janpeterbogers