Navigatiemenu

Digital Awareness: Be Aware, Not Afraid!

Laatst bijgewerkt op 2445 dagen geleden door Marie Louise Borsje

Digital Awareness betekent bewustwording van risico’s over het gebruik van digitale hulpmiddelen. Het gaat hierbij over online media, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, online instrumenten zoals Google (Drive), Hotmail, Gmail en over digitale middelen zoals mobiele telefonie, notebooks en tablets.

De digitale mogelijkheden om te communiceren, samen te werken en plaats- en tijdonafhankelijk te werken zijn de laatste jaren in een sneltreinvaart ontwikkeld. Dit brengt vele gemakken en interessante werkwijzen met zich mee, maar zorgt er ook voor dat er nieuwe integriteit- en beveiligingsrisico’s zijn ontstaan. Nieuwe online instrumenten, zoals GoogleDrive of Skydrive, maken het samenwerken gemakkelijk. Het is heel eenvoudig om samen, realtime, aan een document te werken. Maar tegelijkertijd brengen deze hulpmiddelen ook vraagstukken met zich mee op het gebied van informatiebeveiliging en eigendomsrecht.

De workshop Digital Awareness is zeker niet om het gebruik te ontmoedigen, maar vooral om voldoende gereedschap mee te geven om de juiste keuzes in het gebruik van digitale middelen te maken.