Inloggen

Navigatiemenu

Elimineer 'de burger'! - praktische ervaringen met doelgroepen en participatie

Laatst bijgewerkt op 1889 dagen geleden door Marie Louise Borsje

De provincie Overijssel is al ruim 3 jaar bezig de 'kracht uit de samenleving' aan te boren en het tweerichtingsverkeer met inwoners te stimuleren. Vooral ook met de groeiende groep mensen die zich niet meer vertegenwoordigd voelen door instituten en overheden. Conventioneel toepassen van 'burgerparticipatie' levert minder en minder op, dat is duidelijk. De enigen die nog serieus over 'burgers' spreken zijn militairen en bureaucraten; ik heb nog nooit een normaal persoon ontmoet die zichzelf 'burger' noemt of voelt. Maar wat werkt er dan wel?

 

Hoe betrekken wij onszelf bij hele volksstammen die vitaal hun eigen weg zoeken, en die in een soort stille revolutie een nieuw soort samenleving aan het maken zijn? Kennis van doelgroepen, actueel inzicht in een razend snel ontwikkelende wereld om ons heen en een dramatisch andere houding van onszelf zijn essentieel voor een zinnig streven naar dialoog in een vitale democratie!

 

Ferenc van Damme leidt een vurige interactieve discussie, met inspirerende praktijk ervaringen en werkbare inzichten uit de afgelopen 3 jaar.