Navigatiemenu

Online media monitoring & webcare bij gemeente Lelystad

Laatst bijgewerkt op 2055 dagen geleden door Marie Louise Borsje

Gemeente Lelystad ziet de sociale media als een belangrijke mogelijkheid om te luisteren en het (online) gesprek aan te gaan. Gerben is één van de mensen binnen de gemeente die vanuit de afdeling Communicatie de online berichten volgt en waar het past collega's betrekt. 

Frank helpt inmiddels 50 overheden, waaronder veel gemeenten op dit gebied. In een interactieve sessie praten zij de deelnemers bij: welke kansen bieden sociale media aan gemeenten? Wat zijn geleerde lessen?
 
Over Frank Bruijninckx:
Frank heeft ruim 20 jaar allerlei bedrijven geholpen op het gebied van klantcontact. Hij is mede-oprichter van HowAboutYou, een bedrijf dat overheden helpt om beter, slimmer en goedkoper te presteren. Hierbij ligt de focus op de nieuwe mogelijkheden: sociale media, mobiele oplossingen en open data, met stevige aandacht voor processen, sturing en organisatie. De toepassingen zijn breed: dienstverlening, onderzoek, issue management, crisis communicatie en participatie.
 

Over Gerben Hart

Gerben is sinds 8 jaar een drijvende kracht achter de digitale kanalen van gemeente Lelystad. Hij maakt deel uit van de webredactie en is dagelijks in de weer met de website van de gemeente, maar ook met de inpassing van sociale media. Gerben werkt bij de afdeling Communicatie, maar begeleidt de organisatie in de volle breedte op het gebied van de digitale mogelijkheden.