Navigatiemenu

Naoberschap 2.0, Nieuwe samenwerkingen

Laatst bijgewerkt op 2074 dagen geleden door Marie Louise Borsje

 

De Naober is de buur die vanzelfsprekend zorgt voor de begrafenis, opvang van de kinderen en de boodschappen bij ziekte. Men wil elkaar helpen om aangenaam te wonen, te werken en te leven.

De overheid is volop in beweging. Gemeenten moeten bezuinigen en krijgen nieuwe taken in het sociale domein. In het bijzonder heeft de regio Achterhoek te maken met een bevolkingsafname van 2,5 tot 5%. Het werk van de overheid is steeds vaker een samenspel van burgers, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De overheid is niet meer als enige aan zet. Initiatieven komen van alle kanten en verbindingen ontstaan steeds sneller. Naoberschap 2.0 is een nieuw netwerk van mensen, bedrijven en organisaties, gedeeltelijk gebaseerd op de kernwaarden van het ‘oude’ Naoberschap. Als goede Naobers werken de Achterhoekse gemeenten nauw met burgers, ondernemers en maatschappelijke organisaties samen om de demografische krimp om te zetten in (economische) kansen.

De toekomst van de overheid is een reis naar de onbekende bestemming. In de workshop gaat Bart Teunissen in op de toekomst, het nieuwe samenwerken en de rol van de ambtenaar/overheid.

Daarnaast laat Bart Teunissen verschillende voorbeelden zien van Naoberschap 2.0, nieuwe samenwerkingen.

 

Over Bart Teunissen:

Bart Teunissen, 28 jaar, geboren en opgegroeid in de Achterhoek, is sinds 2010 beleidsadviseur economie bij de gemeente Doetinchem.

Hij komt uit een ondernemersgezin, heeft Bestuurskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en was finalist van de verkiezing Jonge Achterhoekse Ambtenaar 2014.

Bart adviseert het college van burgemeester & wethouders en de gemeenteraad op het gebied van: Ondernemerschap & innovatie, arbeidsmarkt en lobby & externe betrekkingen (Den Haag en Duitsland).

Meer informatie kunt u vinden op: www.linkedin.com/in/bartteunissen en @bartdoetinchem.