Navigatiemenu

Werken vanuit maatschappelijke waarde

Laatst bijgewerkt op 2074 dagen geleden door Marie Louise Borsje

Jezelf de vraag stellen “waarom doen we dit?”. En die vraag dan beantwoorden in termen van een beoogd maatschappelijk resultaat, in plaats van in termen van politieke of beleidslogica. Dat levert altijd inspiratie op. Om nieuwe dingen te bedenken of bekende dingen beter te doen, en misschien wel om bestaand beleid of uitvoering te stoppen. En het werkt helemaal goed als je het samen met anderen doet, volgens een format dat je helpt om de kernvragen helder te krijgen.

De workshop “Werken vanuit maatschappelijke waarde” tijdens de A2.0-dag laat je proeven aan zo’n format. In dat format (een workshop die normaal 2,5 tot 3 uur duurt) ga je met vijf tot vijftien deelnemers een dialoog in. Eerst over de vraag “welk maatschappelijk doel willen we hier bereiken”, en vervolgens over de relatie tussen dat doel en datgene wat je feitelijk doet om het te bereiken – en over alternatieven daarvoor.

Dit format is gebaseerd op het concept van public value (Moore, 1995) en maakt het je mogelijk het evenwicht te vinden tussen het legitieme (wat mag en moet), de middelen (wat kan) en het resultaat (de maatschappelijke waarde die je creëert).

De workshop tijdens de A2.0-dag wordt begeleid door Max Kommer.


De workshop tijdens de A2.0-dag wordt begeleid door Max Kommer en Ellen van den Berg.

 

Over Ellen van den Berg:

Ellen van den Berg is strategisch adviseur / toekomstverkenner bij de directie strategie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en ervaren moderator. Zie verder: www.linkedin.com/in/elleneaimvandenberg


Over Max Kommer:

Max Kommer is coördinator strategieontwikkeling bij dezelfde directie en een van de essayisten in “Publieke pioniers”. Hij ontwikkelde de workshop samen met Krijn van Beek en Friso Landstra, ook van de directie strategie. Zie verder: www.vom-online.nl