Navigatiemenu

Digitale overheid als hulpmiddel naar innovaties: een vogelperspectief!

Laatst bijgewerkt op 2072 dagen geleden door Marie Louise Borsje

Ik wil deze workshop een ontmoeting van mensen laten zijn die elkaar wederzijds inspireren. Ik vertel kort mijn persoonlijke kijk op de overheid. Mijn gekleurde visie is gevoed door vele jaren ervaring en studie.

Ik ‘vlieg’ als het ware met een moderne drone over de samenleving en kijk hierbij bijzonder naar de functie van de overheid in de huidige en toekomstige (digitale) context. Samenhang is hierbij het sleutelwoord.

Na een veilige ‘landing’ wil ik in dialoog enkele inspirerende innovaties bespreken. Mijn doelstelling is om vanuit een positieve geesteshouding collectieve energie vrij te maken.image

Wijnand van Lieshout

Wijnand (1949) studeerde groepstherapie en sociale wetenschappen (bedrijfskunde). Sinds 2013 is hij (freelance) programmamanager van de Stichting Digitale Overheid. Daarvoor was hij meer dan veertig jaar actief bij de overheid waarvan de laatste 15 jaar als senior adviseur op het veranderingssnijvlak van business, communicatie, informatievoorziening en IT.

De onafhankelijke Stichting Digitale Overheid stelt zich ten doel expertise te vergroten, (social media) trends te monitoren en hiermee te inspireren, netwerken en kenniscirculatie te faciliteren en een cultuuromslag te ondersteunen. De Stichting Digitale Overheid organiseert diverse activiteiten waaronder een jaarlijks Nationaal Congres Digitale Overheid. In 2014 op 14 en 15 mei EYE Amsterdam (www.digitaleoverheid.org)