Navigatiemenu

Data visueel communiceren

Laatst bijgewerkt op 2070 dagen geleden door Marie Louise Borsje

In de overheid en het bedrijfsleven dringt langzaamaan het besef door dat nieuwe manieren van delen van informatie nodig zijn om overzicht en inzicht te krijgen in de data waar zij beschikking over hebben.

 


Eén van de manieren om data duidelijk en gebruiksvriendelijk te communiceren is het visueel maken van data. Zoek in Google op de woorden ‘datavisualisatie’ en ‘infographics’ en de mooiste voorbeelden vliegen je om de oren. Bij het visualiseren van data heeft het mooie plaatje toegevoegde waarde, maar het is niet het enige waar het om draait.

 

Tijdens deze interactieve introductie op datavisualisatie werk ik met veel beeldmateriaal en voorbeelden. Het bieden van een ander perspectief op het communiceren van informatie is het belangrijkste doel van deze introductie.

 

Over Josua de Haseth:

Josua de Haseth is informatie analist bij de Provincie Flevoland en gebruikt daarbij datavisualisatie voor het analyseren en communiceren van overheidsinformatie. Voorbeelden zijn de begroting en de Omgevingsagenda. Naast zelf datavisualisatie te creëren, deelt hij graag zijn kennis over datavisualisatie in de context van overheid en business. Veel winst is te behalen met het toepassen van basics van datavisualisatie. Zowel voor het IIR (introductie opleiding Big Data Fundamentals) als onder de naam van zijn eigen Visual Data Works geeft hij datavisualisatie training.