Navigatiemenu

Passend organiseren bij de gemeente Noordoostpolder

Laatst bijgewerkt op 2065 dagen geleden door Marie Louise Borsje

 


Over Ivan Valk: 


image

I.J.W. (Iwan) Valk MBA MPC CPC (1974)


Iwan heeft een MBA Public Governance behaald aan Universiteit Nyenrode en heeft daarna de opleiding “public controlling” aan Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.


Hij is afgestudeerd op concernsturing en risicomanagement bij gemeenten. Hij heeft daarvoor onderzoek gedaan naar de omstandigheden die adequate sturing van gemeentelijke organisaties beïnvloeden. Hij heeft daarbij een aantal criteria geformuleerd waaraan risicomanagement moet voldoen om succesvol te zijn in het realiseren van strategische beleidsdoelen.


Iwan is op dit moment gemeentesecretaris/directeur bij de gemeente Noordoostpolder, een duobaan met Eelke de Vries (algemeen directeur/loco-secretaris).


Hij heeft onderzoek gedaan, adviezen gegeven en projecten geleid bij verschillende gemeenten. Iwan heeft ruime ervaring als beleidsmedewerker, projectleider en manager bij gemeenten.  Doordat hij in zijn ambtelijke loopbaan op verschillende niveaus in organisaties kennis heeft opgedaan is hij (best vaak) in staat een beleidsproces volledig te doorgronden, inclusief de uitdagingen en spanningen die dit op verschillende niveaus in de organisatie met zich meebrengt, en de bestuurlijke in- en externe dimensies.


Iwan is naast zijn ambtelijke werk statenlid geweest in de provincie Flevoland. Verder was hij lid van de rekenkamercommissie van de gemeente Hoogeveen. Op dit moment is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Servicecentrum Flevolandse Bibliotheken en hij geeft geregeld trainingen op het terrein van proces-, project en programmamanagement.


Email: i.valk@noordoostpolder.nl