Navigatiemenu

e-Participatie Samenleving: Tools & Voorbeelden voor Overheidsparticipatie & Burgerparticipatie

Laatst bijgewerkt op 2042 dagen geleden door Marie Louise Borsje

De overheid verwacht steeds meer van burgers & burgers verwacht steeds meer van hun overheid. Gemeenten hebben velen uitdagingen om zowel met burgers samen te werken als burgerinitiatieven te faciliteren. Dit om te groeien naar een samenleving waar burgers, overheden en organisaties/bedrijfsleven intensief met elkaar samenwerken.

Voor een effectieve Participatie Samenleving moeten we gebruik maken van moderne middelen. Welke rol hebben gemeenten in de Participatie Samenleving? Welke tools kunnen gemeenten helpen? Welke rol neemt de gemeente/provincies in? Al deze zaken worden tijdens de workshop besproken.

 

Ook worden tijdens deze workshop tools en voorbeelden gepresenteerd om:

  • Online marktplaats om burgerinitiatieven te faciliteren
  • Crowdsourcing tools om met burgers beleid en ruimte te ontwikkelen
  • Velen voorbeelden en cases om te leren wat wel en niet werkt

Daarnaast worden de laatste trends op gebied van e-Participatie, Overheidsparticipatie en Burgerparticipatie gepresenteerd!

PRESENTATIE E-PARTICIPATIE SAMENLEVING 

Abdul Advany is expert in e-Participatie, Co-Creatie, Crowdsourcing en Crowdfunding. Hij heeft al meer dan 75 projecten uitgevoerd voor overheden (oa. Voor ministeries, gemeenten, uitvoeringsdiensten, VNG & KING). Daarnaast verzorgt hij regelmatig lezingen, workshops en sessies om gemeenten te helpen na te denken over de e-Participatie Samenleving. Meer informatie op: www.socialimpact.nl