Navigatiemenu

Anticipeert de overheid voldoende op de veranderende maatschappij.

Laatst bijgewerkt op 2059 dagen geleden door Marie Louise BorsjeDe wereld verandert en steeds sneller. Vernieuwingen volgen elkaar in snel tempo op. De overheid moet inspelen op en meegaan met die veranderingen en soms zelfs voor zijn door wetgeving te maken. Doet de overheid dat voldoende en wat kun jij doen als ambtenaar? Heeft de overheid in de huidige vorm bestaansrecht?


Iedereen heeft wel een idee over wat anders kan; de meerwaarde zit erin om die ideeën samen te delen. En niet alleen de ideeën, maar ook de kennis! Want nog altijd worden beslissingen genomen op basis van de kennis die beschikbaar is. 


Deze workshop wordt gegeven door Ben Boek en Saskia Eijkemans.


Binnen Alcatel-Lucent is Ben Boek verantwoordelijk voor het stimuleren en evangeliseren van Unified Communications, Bring Your Own Device, en Data Communicatie netwerken via Providers als KPN, Vodafone, Ziggo en Tele2, beter bekend als „Het nieuwe werken” 

Daarnaast is Ben entrepreneur en via zijn eigen bedrijf B2Know helpt hij bij het definiëren van een social media strategie, en verzorgt maatwerk trainingen aan medewerkers van diverse bedrijven over social media  zodat ook zij zich comfortabel voelen bij media als Facebook, Twitter en LinkedIn.

Hiervoor is hij werkzaam geweest bij MCXess als Sales Director, Daarvoor bij Tele2, waar hij sinds 2007 als Sales Director verantwoordelijk was voor de verkoop van Tele2 diensten via partners. Daarvoor was hij onder andere actief in Business Proces Management op het gebied van CRM bij Multi-M/IT en was hij verantwoordelijk voor Small and Medium Sized business bij NEC Philips Unified Communications. Eind jaren 90 was hij verantwoordelijk bij een wereldwijde distributeur voor fabrikanten als Avaya en Cisco Systems. Hij brengt dan ook ruim 20 jaar ervaring binnen de ICT/ Telecom branche met zich mee.


Saskia is reeds 13 jaar werkzaam als ambtenaar bij de Belastingdienst en heeft daar diverse functies vervuld. Van aangiftebehandelaar tot manager van een regionaal horecateam naar het huidige landelijk specialist goede doelen. Naast deze functies is zij tevens oprichter en jarenlang bestuurslid van het landelijke netwerk Belastingdienst Jong geweest. In haar huidige functie probeert zij collega's te enthousiasmeren en te stimuleren tot het gebruik van social media, nieuwe verbindingen leggen is daarbij onontbeerlijk.