Navigatiemenu

De overheid op snelheid: scrum projectmanagement in de praktijk

Laatst bijgewerkt op 2059 dagen geleden door Marie Louise Borsje
 
Scrum is een nieuwe vorm van samenwerking die teams helpt zo snel en flexibel mogelijk waarde te realiseren. Minder plannen maken aan het begin, meer leren van de uitvoering en als zelfsturend team groeien in je rol. Al eerder transformeerde scrum de wereld van de softwareontwikkeling: meer dan 50% van de ontwikkelaars zet scrum op dagelijkse basis in. De scrum aanpak heeft zich inmiddels doorontwikkeld en wordt al toegepast op P&C producten, beleidsontwikkeling, bezuinigingsopgaven, reorganisaties en communicatie. Van de bouw van bruggen tot het decentraliseren van de jeugdzorg: scrum maakt de versnelling mogelijk. Benieuwd welke kansen scrum biedt voor de projecten uit jouw dagelijkse praktijk? Zin om er samen mee te oefenen? Dan is deze workshop door ervaren scrum coach Gidion Peters iets voor jou!

Bio

Gidion Peters heeft in verschillende contexten teams begeleid om het meeste uit zichzelf en hun project te halen. Aan hem telkens de uitdaging om de snelheid, flexibiliteit en energie naar boven te brengen waar onze omgeving vandaag de dag om vraagt.

 


Ik heb deze workshop ook gegeven tijdens Train je Collega, zowel bij de gemeente Amsterdam als het Ministerie van Financien. Toen erg van genoten.