Navigatiemenu

Jonge spoorprofessionals komen met eigen visie voor de sector

Laatst bijgewerkt op 2058 dagen geleden door Marie Louise Borsje

Ruim twee jaar geleden formeerde een groep jonge professionals uit de gehele sector zich tot Spoorvisie2030, omdat de spoorsector een gemeenschappelijk visie miste en zich verwonderen hoe de dingen gaan zoals ze gaan. 125 jongeren uit de gehele breedte van de sector en verschillende organisaties hebben belangeloos met hun expertise  hieraan meegewerkt. Middels diverse activiteiten zijn er meningen verzameld en uiteindelijk gevormd tot een breed gedragen visie voor 2030.

Spoorvisie2030 heeft als doel een stip op de horizon te zetten voor de spoorsector, met als uiteindelijke doel een optimale mobiliteit voor de samenleving.  Om de visie te bereiken staan er vijf waarden centraal: de onbezorgde reis; financieel gezond; richting geven; trots op de sector & kennis eindeloos en overal; en transparant & neutraal voor de omgeving.

 

In de visie is er geen expliciete keuze gemaakt op het gebied van vervoerskundige oplossingen, technische richtingen of institutionele verhoudingen. De visie geeft invulling aan de behoefte van de reiziger en verlader, maar ook hoe er wordt samengewerkt binnen de spoorsector om invulling te geven aan de behoefte van de reiziger en verlader. Het middel, de structuur, cultuur en de mensen zijn daarbij belangrijke middelen om invulling te geven aan de gestelde waarden.

 

Met het schrijven van de visie is Spoorvisie2030 niet klaar. Spoorvisie2030 stelt zichzelf beschikbaar om organisaties te helpen met het realiseren van doelstellingen die leiden tot realisatie van de visie. Tegelijkertijd vraagt Spoorvisie2030 hulp aan organisaties binnen de spoorsector om te helpen met het verwezenlijken van de visie.Wie is Spoorvisie2030?


Spoorvisie2030 bestaat uit een groep van inmiddels meer dan 125 jonge spoorprofessionals die werkzaam zijn in meer dan 25 verschillende bedrijven. Ze hebben de afgelopen twee jaar gewerkt aan het ontwikkelen van de visie voor 2030. De spoorvisie is te vinden op www.spoorvisie2030.nl, via LinkedIn en via Twitter (@Spoorvisie2030)


Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

 

Telefonisch: Alf Smolders 0631665051 of Bregje Teppema 0642106609; of per e-mail via spoorvisie2030@gmail.com