Navigatiemenu

Maatschappelijke waarde creëeren met video

Laatst bijgewerkt op 2058 dagen geleden door Marie Louise Borsje

 

We leven in een beeldcultuur, maar de publieke sector gebruikt nog nauwelijks bewegende beelden (video) om te communiceren. En dat terwijl er zoveel verschillende manieren zijn om video in te zetten. Denk maar aan videoblogs, documentaires, instructiefilms, animaties, reportages, videoregistraties enz. Om te informeren, om aan te zetten tot denken, om gedrag te veranderen. In de zorg, onderwijs, justitie, ruimtelijke ordening, op elk beleidsterrein, op elke overheidslaag. Overal kun je video inzetten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar waar begin je dan?

Peter Kasbergen ontdekte 5 jaar geleden als bestuurskundige het medium video, en heeft zich sindsdien met zijn bedrijf Public Cinema beziggehouden met de vraag: hoe creëer je maatschappelijke waarde met beeld? Vanuit zijn kennis en ervaring geeft hij de meest inspirerende voorbeelden van hoe dat kan. Maar zoals met alles geldt ook hier: denk groot, begin klein. Iedereen heeft een smartphone in zijn zak met een geweldige camera erop, maar wie gebruikt hem echt? Gegarandeerd: aan het eind van deze workshop heeft iedere deelnemer zelf een video gemaakt, en de smaak te pakken…

Over Peter Karsbergen:
Peter Kasbergen (Utrecht, 1984) rondde studies af in de bestuurskunde, politicologie en filosofie aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Door de kunst bij anderen af te kijken ontwikkelde hij zich tot filmmaker, schrijver / onderzoeker en spreker. Zijn bedrijf Public Cinema creëert maatschappelijke waarde met onderzoek, videoproductie en onderwijs.