Deelnemers

Deelnemers

Stel hier als deelnemer je vragen aan de organisatie en ontmoet je mede-deelnemers

Navigatiemenu

Service Design en publieke vraagstukken: het stakeholder perspectief

Laatst bijgewerkt op 1443 dagen geleden door Marie Louise Borsje

Design wordt doorgaans geassocieerd met meubels, auto’s of digitale media zoals websites en apps,  maar denken en doen als een ontwerper werkt ook in het publieke domein. Met behulp van Service Design benader je vraagstukken in het publieke domein, van dienstverlening aan burgers tot complexe sociale maatschappelijke problemen, vanuit andere perspectieven. Je krijgt meer inzicht in de context, de stakeholders en hun verschillende behoeften en belangen. De creatieve methoden en visuele aanpak helpen bij het gezamenlijk komen tot innovatieve oplossingen.

In deze workshop ga je aan de hand van een actuele casus met Service Design aan de slag. Je leert hoe je inzicht kan krijgen in de belevingswereld van stakeholders zoals burgers. Een aanpak die je vervolgens in je eigen werkveld ook kunt toepassen.

 

zeewaardig twitter.jpg

Bjørn van Raaij - Strategisch service designer - Zeewaardig Service Design Ik werk graag op het grensvlak van de digitale en fysieke wereld aan complexe (publieke) dienstverlenings- vraagstukken. Ik geloof in een participatieve ontwerpaanpak waarbij alle relevante belanghebbenden worden betrokken. Als 'faciliterend ontwerper' creëer ik ontwerpprocessen gericht op het gezamenlijk vinden van innovatieve en creatieve oplossingen en het verbinden van mensen.

https://www.linkedin.com/in/bjornvanraaij

 

Screen Shot 2014-06-07 at 1.10.35 PM.png

Marieke Gommers - Adviseur publieke innovatie - Gemeente Rotterdam "In mijn werk als adviseur vind ik het belangrijk om het verschil te kunnen maken. Om te komen tot kwalitatieve oplossingen is Service Design één van de tools die ik toepas. Het samen ontwikkelen en het bekijken van andere perspectieven levert een verbeterslag in dienstverlening en werkprocessen."

https://www.linkedin.com/in/mariekegommers