Inloggen
Deelnemers

Deelnemers

Stel hier als deelnemer je vragen aan de organisatie en ontmoet je mede-deelnemers

Navigatiemenu

Sociale netwerken visualiseren met Kumu

Laatst bijgewerkt op 548 dagen geleden door Marie Louise Borsje

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar burgerinitiatieven om je heen en hoe die met elkaar verbonden zijn? Of vind je het gewoon leuk om (relationele) data te visualiseren?

In deze workshop wordt je bekend gemaakt met de online-tool kumu (www.kumu.io). Er is geen voorkennis nodig. Het is ook geen workshop voor gevorderden. Deze workshop geeft je voldoende kennis om een Kumu te kunnen starten.

Ben je nieuwsgierig wat een Kumu is? Kijk dan even op https://www.kumu.io/RensSchipper/netwerkkaart-burgerinitiatieven-zoetermeer.

De onderwerpen die aan bod komen zijn; - Waar kun je een kumu voor gebruiken - Enkele voorbeelden van Kumu's - Interactie met de Kumu (focus op wat jij wil zien)

Over de workshopgever:

Rens Schipper is naast ambtenaar (Ministerie van Financiën) ook bestuurslid van de Duurzame Energie Coöperatie Zoetermeer en verantwoordelijk voor communicatie van de coöperatie. Hij gebruikt Kumu om inzicht te krijgen in burgerinitiatieven in Zoetermeer. Welke initiatieven zijn er en hoe zijn ze met elkaar verbonden. Hiermee wil hij de samenwerking tussen burgerinitiatieven bevorderen.

 

Volg op Twitter@Rens_Schipper

Website: linkedin.com/in/rensschipper

 

Rens Schipper