Inloggen
Deelnemers

Deelnemers

Stel hier als deelnemer je vragen aan de organisatie en ontmoet je mede-deelnemers

Navigatiemenu

De stad organiseert zichzelf. Maar wat doet de gemeente nog?

Laatst bijgewerkt op 567 dagen geleden door Marie Louise Borsje

‘Netwerksamenleving’, ‘zelfregie’, ‘doe-democratie’; we kennen de termen allemaal. Duidelijk zichtbaar in deze ontwikkeling is een verantwoordelijkheidsverschuiving. Van centraal naar decentraal, van overheid naar markt, maatschappelijke partners en burgers. Het versterken en benutten van ‘zelforganisatie’ is een belangrijk uitgangspunt. Wat doet de overheid nog en hoe bepaalt ze haar rol in deze tijd? Volksgezondheid, Gemeente Utrecht hanteert onder andere de methodiek van het Netwerk Programmatisch werken om haar rol en werkwijze te bepalen in de actieve samenleving. In de workshop vertellen we hierover en laten we u een deel van de methodiek ervaren.

 

Eva van der Meer: gezondheidsexpert bij Volksgezondheid, Gemeente Utrecht. Werkt op snijvlak beleid, praktijk en onderzoek. Deelt en duidt kennis over gezondheid, o.a. op wijkniveau.

Ineke Damen; adviseur gezondheid bij Volksgezondheid, Gemeente Utrecht. Past de methodiek van het Netwerk Programmatisch werken toe op thema’s omtrent gezonde leefstijl.

Volg op Twitter: @utrecht_gezond (Volksgezondheid 030)

Website: www.utrecht.nl