Deelnemers

Deelnemers

Stel hier als deelnemer je vragen aan de organisatie en ontmoet je mede-deelnemers

Navigatiemenu

De kracht van systemisch werk 

Laatst bijgewerkt op 1093 dagen geleden door Marie Louise Borsje

 

Deze workshop duurt 1,5 uur: vraagt een open blik, oordeel loslaten en schoenen uit. Je krijgt diepe inzichten, veel opluchting, en een lach en een traan.

 

Eens op een andere manier naar organisaties kijken?

Of naar jouw plek in de organisatie?

Of naar de oorzaak van waarom jouw werk niet het resultaat heeft dat je verlangt?

 

Wil je terug naar de bedoeling?

 

Iedereen komt uit een gezin, een familie. We ontwikkelen ons in dat systeem, daarna bewegen we ons binnen het schoolsysteem en later werken we in een systeem, een organisatie. Systemen zijn krachtenvelden waarbij alle individuen een eigen plek en rol kennen. Systemisch werk kijkt naar de dynamiek in deze dieper gelegen krachtenvelden, naar het complexe niveau dat vaak onbewust beweegt en ook blokkeert. 

Elk systeem zoekt naar balans. Iedereen heeft daarin een eigen plek. En alle verhalen moeten gehoord worden. Daar maken we binnen systemisch werk gebruik van. Je ziet het helder voor je, omdat iedereen meedoet om het systeem in kaart te brengen. En je voelt letterlijk wat er aan de hand is.

Binnen korte tijd krijg je daardoor inzicht in wat er daadwerkelijk, op diep niveau, aan de hand is. Dan is er al zoveel in beweging gezet, dat het je vaak enorm oplucht.

Vraag je jezelf wel eens af wat het patroon is waardoor je steeds lijkt vast te lopen? Zie je zich herhalende valkuilen? Waarom in jouw organisatie keer op keer de o zo gewenste verandering wel op papier, maar niet in praktijk werkt? De geschiedenis herhaalt zich, zeggen we dan. Of: dat zit in het DNA van dit bedrijf…

 

Deze workshop wordt begeleid door Aletha Steijns (als opsteller opgeleid bij Familieopstellingen/ Hylke Bonnema) en twee collega’s, eveneens opgeleide opstellers. Een korte introductie en dan aan den lijve ondervinden hoe krachtig systemisch werk is. Probeer het uit!

 

 

 

Aletha Steijns