Deelnemers

Deelnemers

Stel hier als deelnemer je vragen aan de organisatie en ontmoet je mede-deelnemers

Navigatiemenu

Een effectievere en efficiëntere overheid met sociale innovatie: zo lukt het wél!

Laatst bijgewerkt op 1088 dagen geleden door Marie Louise Borsje

Uit onderzoek van de Erasmus universiteit van Rotterdam blijkt dat 75% van het rendement van een bedrijf behaald wordt door sociale innovatie.
Als nu blijkt dat sociale innovatie maakt dat effectiever en efficiënter gewerkt kan worden, is dit dan ook mogelijk bij publieke organisaties?

De WRR constateert: Er worden wel initiatieven genomen voor het aanpassen van overheidsorganisaties maar deze leiden niet tot een doorbraak in het beter functioneren van de overheid.  Het  blijft veelal bij initiatieven die in de loop van de tijd weer verdwijnen.

Vanuit de ambitie om de overheid beter te laten functioneren en vanuit het gegeven dat sociale innovatie ertoe leidt dat organisaties beter kunnen aansluiten bij de omgeving en daardoor effectiever en efficiënter kunnen functioneren zijn we op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag wat er nodig is om sociale innovatie structurele toe te kunnen passen bij overheidsorganisaties.

We hebben onderzoek gedaan naar 8  overheidsorganisaties die succesvol een traject van sociale innovatie hebben toegepast.
Uit de resultaten komen eenduidige resultaten voor een succesvolle transformatie naar boven. Wij weten dus hoe het kan. Maar het vraagt veel……….

Tijdens de workshop krijg je
- inzicht in wat sociale innovatie is
- wat het vraagt om dit te realiseren

en

Gaan we met behulp van de huidige verandering bij het ministerie van Veiligheid en Justitie verkennen hoe je hiermee in je eigen organisatie mee aan de slag kunt gaan.

 

De workshop wordt gegeven door Marjolijn Grijns