#TrainJeCollega: Het nieuwe organiseren - Social Zoo

Laatst bijgewerkt op 2753 dagen geleden door Edo Plantinga

Hoe zonder middelen een festival te creeren en 500 collega's op te leiden.

In 2009 begon een klein groepje met een idee, dat een paar maanden later was uitgegroeid tot een meerdaags evenement vol lezingen, cursussen en workshops. In 2011 is het Open Innovatie Festival drie edities verder en uitgebreid naar tientallen organisaties in Nederland.

Door het OIF wordt er heel veel kennis gedeeld. Maar kunnen er ook vaardigheden worden gedeeld? Begin dit jaar kwam een vergelijkbaar groepje bij elkaar, met als gemeenschappelijk geloof dat elke collega de ander iets kan leren. Dit heeft geresulteerd in Train Je Collega. Drie weken geleden zijn 540 Amsterdamse ambtenaren opgeleid door 41 collega's. Van Prezi tot Twitter, van online reputatiemanagement tot het vervoegen van werkwoorden. Kosten: alleen de tijd van de cursisten en de trainers.

Wil je ook zoiets kunnen betekenen voor je organisatie, of zou je ook wel willen dat je gratis cursussen of lezingen kan volgen? Dat kan. In deze workshop leer je hoe de organisatie is opgezet, waarom je soms beter zonder budget kunt werken, wat werkt en wat niet werkt. Je leert het belang van sociaal kapitaal, intrinsieke motivatie en enthousiasme. Hoe je om kan gaan met scepsis, formele structuren en bureaucratische gedoe. Oftewel, wat Het Nieuwe Organiseren is!

De spreker

Thijs Polfliet is trainer bij Social Zoo, waar hij workshops social media geeft voor professionals in de overheid. Daarnaast is hij Bestuursadviseur ICT bij gemeente Amsterdam, bestuurslid Ambtenaar2.0, mede-organisator van het Open Innovatie Festival en initiator van Train Je Collega.

Trainjecollega.nl

Deze presentatie is tevens het startpunt van de landelijke versie van #TrainJeCollega. Doe je mee?

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers