Basisprincipes mindmappen: een praktische, actieve en speelse manier om je gedachten te ordenen!

Laatst bijgewerkt op 2771 dagen geleden door Marissa

Lees je wel eens een nota zonder dat de tekst echt tot je doordringt?  Dwalen je gedachten af tijdens een vergadering of presentatie? Vind je het lastig om samenvattingen te maken van je studieboeken?

Met een mindmap breng je overzicht in de informatie die op je afkomt.

In deze korte en interactieve workshop maak je kennis met de basisprincipes van mindmappen. Je maakt zelf een mindmap en je krijgt tips en een korte uitleg waarom en wanneer mindmaps ‘werken’.

Ter inspiratie laat ik je voorbeelden zien van digitale mindmaps die ik zelf gebruik bij presentaties, workshops, brainstormbijeenkomsten, projecten en artikelen.

Daarna is het een kwestie van ‘doen’ en zelf veel mindmaps maken, bijvoorbeeld van de presentaties op de Ambtenaar 2.0 dag. Dat kan handmatig maar ook digitaal met een van de vele gratis mindmapprogramma’s: als je de basisprincipes eenmaal snapt, wijst een digitaal mindmapprogramma zich vaak vanzelf.

Jet Sebus, zelf een actief mindmapper, geeft bij de provincie Zuid-Holland met veel plezier workshops Mindmappen (handmatig en digitaal), Nota’s schrijven met plezier en Creatief denken.