Simulatie Serious Gaming

Laatst bijgewerkt op 2780 dagen geleden door Marie Louise Borsje

In de Koffiekamer van het provinciehuis is de simulatie Serious Gaming. Een co-productie van Defensie en Buitenhuis.

 

Om 13.00u kun je in zaal 3 griendenzaal een workshop volgen over serious gaming bij Defensie

 

Buitenhuis en Serious Gaming

Ambtenaren van vandaag de dag zijn bekend met een boel trainingsvormen. Denk maar eens aan cursussen, opleidingen, workshops, intervisies. Serious gaming en simulaties zijn een nieuwkomer in dit veld en maken een snelle opmars.

Waarom vraagt serious gaming de aandacht? Kun je je het voorstellen dat een beleidsstuk ‘vergamed‘ wordt. Zodra jou het lukt je vraagstuk in termen van doel, spelregels, feedback, actieve participatie en FUN te zien, lukt het jou ook om met een game een ‘memory of the future‘ te krijgen. Wanneer je in de toekomstige situatie, bijvoorbeeld beleidsuitvoering efficienter ingericht, bent geweest, wordt het makkelijker om naar die toekomst te werken.

Zie je, net zoals bij onze collega’s van Defensie. In een veilige omgeving kun je de nieuwe werkwijzen je eigen maken. Een fout maken heeft geen dramatische gevolgen. Opnieuw oefenen mag.

Het Buitenhuis van Binnenlandse Zaken ontwikkelt zich tot het knooppunt van serious gaming voor de rijksoverheid. Kom langs om een aantal digitale games te proberen. Sommige hiervan worden momenteel al gebruikt. Andere games zijn in ontwikkeling.

Laat je je informeren door Yuen Yen Tsai, game-specialist van Het Buitenhuis. Zij staat klaar met Jos Sauren van de Belastingdienst, Andre Leinarts van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en anderen.