Pleio: participatie over grenzen heen

Laatst bijgewerkt op 2773 dagen geleden door Dirk Jan van der Wal

Voor de organisatie van de ambtenaar2.0 dag 2012 wordt gebruik gemaakt van een Pleio deelsite. Maar wat is dat nu eigenlijk zo'n deelsite en wat kun je er mee?

Naast de algemene Pleio presentatie in de Open Space krijg je in deze sessie een kijkje in de Haarlemse Pleio keuken. Naast een korte introductie over het ontstaan en de organisatie van Pleio zullen Hans en Dirk Jan aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden laten zien hoe Pleio ingezet kan worden. Zo komt het Haarlemse Social Intranet  aan bod als voorbeeld om te laten zien hoe Pleio gebruikt kan worden om efficiënter en effectiever samen te werken. Ook komt de recent gestarte pilot met stadsdeelcommunities aan bod.

Hans Vriend is Stadsdeelregisseur centrum bij de gemeente Haarlem. Hans is vanuit die functie betrokken bij het nieuwe Participatie- en inspraakbeleid van de gemeente Haarlem. Hans is een enthousiast gebruiker van Pleio en trekt één van de meest actieve Pleio communities binnen Haarlem. Daarnaast is hij actief binnen het Landelijk Platform Wijkgericht werken www.lpb.nl Hij is ook te volgen op Twitter

Dirk Jan van der Wal is Sr. Projectmanager bij de gemeente Haarlem. Als projectleider Intranet is hij verantwoordelijk voor de inrichting van de Haarlemse Pleio deelsite. Dirk Jan is lid van de werkgroep Pleio en betrokken bij de ontwikkeling van Pleio als participatietool door de Digitale Steden Agenda. Te volgen op Twitter.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers